Generatiekloof op de werkvloer?

Generatiekloof op de werkvloer?

De kloof tussen generaties binnen bedrijven groeit. Millennials hebben weinig op met vaste structuren en hiërarchie en vinden werkplezier belangrijker dan een hoog salaris. Terwijl ouderen juist vastklampen aan regels, formulieren en bovenal; vastigheid. Om dat gat te dichten, voldoet één bedrijfsbeleid niet langer. We moeten naar een beleid voor iedereen, naar een beleid op maat.

De babyboomer aan de macht

De generatie die uitkijkt naar haar pensioen, de babyboomers, heeft het in veel bedrijven voor het zeggen. Deze generatie maakt het beleid of is daar verantwoordelijk voor. Met als gevolg; een beleid naar de wens van de babyboomers. Een beleid vol regels, formulieren en structuur. Begrippen waar de millennial juist allergisch voor is. Hij zoekt vooral naar flexibiliteit.

Afstand tot het bedrijf

Doordat bedrijven in veel gevallen slechts één beleid hanteren, vallen mensen daar automatisch buiten. Deze mensen krijgen afstand tot het bedrijfsbeleid, met als logisch gevolg; afstand tot het bedrijf. De binding wordt minder sterk en het bedrijf raakt mensen kwijt. Goed mensen die een plek zoeken waar zij wel begrepen worden.

Klaar voor de toekomst

Hoe we dit voorkomen? Door ons meer individueel en minder traditioneel met mensen bezig te houden. Ouderwetse beoordelingsformulieren met hokjes, kruisjes en daaraan gelinkte salarisverhogingen, volstaan niet meer. In ieder geval niet voor de jongere generatie. Zij wenst persoonlijke gesprekken, vertrouwen en eigen verantwoordelijkheden. Kies daarom niet langer voor één beleid, maar voor een persoonlijke benadering. Een beleid op maat heeft volgens ons de toekomst.

Meer weten over het slechten van generatiekloven? Daar helpen wij jou graag bij. Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij staan voor jou klaar.
Direct contact? Bel (+31) (0)30 85 00 405