Zie jij door de stortvloed aan e-mails het bericht nog wel?

Zie jij door de stortvloed aan e-mails het bericht nog wel?

Ein-de-lijk, je wachtte dagen en daar is ie dan: de e-mail met daarin het document dat antwoord geeft op jouw HR-vraagstuk. Maar wacht, de bestandsnaam is gelijk aan die van vorig jaar. Welke versie is dit dan? En oh hè, je krijgt nu ook nog eens een e-mail met daarin weer een ander document: iemand anders keek ook nog even naar jouw vraagstuk en geeft in dit document zijn visie. Volop verwarring, stress en inefficiëntie. Herkenbaar? Ongetwijfeld. Want zie jij door de dagelijkse stortvloed aan e-mails het bericht eigenlijk nog wel?

Steeds weer diezelfde vraag

Binnen organisaties is kennis essentieel. Kennis schept helderheid en laat de boel ‘stromen’. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als het salaris wordt verhoogd? Of hoe geeft de medewerker zijn overuren correct door? Dit soort kennisvragen stelt de medewerker vaak aan HR. Hoe? Juist, met een e-mail. Zonde eigenlijk, want HR krijgt dit soort zelfde vragen via de e-mail wekelijks, misschien zelfs wel dagelijks. Keer op keer stuurt de HR-medewerker een e-mail terug met daarin hetzelfde antwoord. Kan dit niet efficiënter?

Bespaar tijd

Gelukkig wel, want onnodig veel mailverkeer is toch zeker niet meer van deze tijd? Medewerkers kun je via een portaal in de cloud gemakkelijk toegang geven tot belangrijke kennis. Hier verzamel je alle informatie op één centrale plaats. Van HR-vraagstukken, tot de laatste kwartaalcijfers en informatie over het aankomende bedrijfsuitje. Moet jij eens kijken hoeveel e-mails en tijd je daarmee bespaart. We verklappen alvast: een heleboel!

Wil je meer weten over efficiënt werken? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor jou klaar.

Direct contact? Bel (+31) (0)30 85 00 405